Matematik

Hjælp til matematik opgave !!

07. november 2009 af xbumbum (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har selv sat og regnet og prøvet at finde ud af denne her opgave. men er ikke rigtig kommet frem til noget som ser rigtigt ud, så håber virkelig på at jeg kan få hjælp til den her. Opgaven lyder som følgende:

Opgave 1. Betragt linjen l med parameterfremstilling

l: (x over y) = (7over -3)+t (8 over-7) , t € R
og linjen m med ligning m: 9 x + 5 y + 32 = 0


a) Bestem eventuelle skæringspunkter mellem linjerne.

Ville virkelig være lækkert hvis jeg kunne få hjælp til den, så jeg kan komme videre med de efterfølgende opgaver ..

På forhånd mange tak ..

Hilsen Mette (;
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

l: (x over y) = (7over -3)+t (8 over-7) , t € R

x=7+8t og y=-3-7t      indsæt disse udtryk for x og y i ligningen for m
og linjen m med ligning m: 9 x + 5 y + 32 = 0

find t af denne ligning og sæt t ind i x og y, så har du skæringspunktet


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.