Matematik

Beregning af tangenter

07. november 2009 af stumpie (Slettet)

 hej

find en ligning for tangententi grafen for funktionen f(x)=5x2 i punktet (3,f(3).

min egen løsning:

jeg bruger tangentligningen y=f´(x0)(x-x0) + f(x0)

f¨(x0) = 5*2x = 10x   da vi ved at x2 = 2x

f¨(3) = 10*3 = 30 

(3, f(3)) = (3,5*32) = (3,45)

y= f´(3)(x-3) + f(3)

y= 30( x- 3) +45

y = 30x - 135

kan dette passe, jeg ved ikke om jeg har gjort det helt rigtig. håber i kan hjælpe mig på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2009 af Isomorphician

y = 30(x - 3) + 45 <=>

y = 30x - 90 + 45 <=>

y = 30x - 45


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. november 2009 af chiliconcarne (Slettet)

jeg sidder med en lign. opg.... hvor kommer 45 fra? (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2009 af Isomorphician

#2: f(3) = 5*32 = 5*9 = 45


Skriv et svar til: Beregning af tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.