Matematik

løsning af diff.ligning via CAS-værkt.

07. november 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

jeg har fået denne opg. som jeg har regnet, men mit resultat er ikke det samme som i facit-listen :S.

her er opg.:

dN / dt = 0.000088 * N* (1700-N)

Der er i bogen tegnet to grafer, en rød og en grøn:

Brug via CAS-værktøj til at finde forskriften for a) den røde og b) den grønne løsning, idet det oplyses at a) N(0)=3400 og b) N(0) =250.

Jeg får den røde løsning til:

n= (1700.*(1.16137)^(t))/((1.16137)^(t) - .95)

og den grønne til:

n= (1700.*(1.16137)^(t))/((1.16137)^(t) + 5.8)

Men i bogen står der at de skal give noget andet.

håber nogen kan hjælpe. på forhånd tak.


Skriv et svar til: løsning af diff.ligning via CAS-værkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.