Matematik

beregn ligning

07. november 2009 af jacob198 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej. er der nogen der kan sige mig om det her er rigtigt?

En funktion er givet ved f(x)= x^2 - 4ln(x) , x>0

beregn f´(x) og beregn ligningen for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2)).

f`(x)= 2x - 4/x (er det rigtigt eller forkert differentieret?)

og så laver jeg f´(p) bagefter.

er det ellers rigtigt nok eller er jeg helt galt på den? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af Isomorphician

Rigtigt differentieret.

Benyt tangentligningen:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. november 2009 af mathon

du fik hjælp
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=759134

se tilføjelsen


Skriv et svar til: beregn ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.