Matematik

1.g isoler x i udtrykkene

08. november 2009 af Plascma (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nu synes jeg, at jeg har brug for hjælp :P

1)     y(1/x+2)=3

2)     y(x/y)=1/z

3)     a/x+2=1/x

Man skal "bare" isolere x, men jeg synes ikke det går specielt godt jeg har et bud på 1):

x=1/3y+2/3x*1/y


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

1) Gang ind y/x +2y = 3, træk 2y fra på begge sider y/x = 3-2y, vend den om x/y = 1/(3-2y), gang med y, så du får

x = y/(3-2y)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2009 af NejTilSvampe

y/x + 2y = 3

y/x = 3 - 2y

y = x(3-2y)

y/(3-2y) = x 

2)

x/y = 1/zy

x = y/zy = 1/z

x=1/z

3)

x(a/x+2) = 1

a+2x = 1

2x = 1-a

x = (1-a)/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

nummer 2 er nem, der får du x på venstre siden, når du ganger med y, nummer 3 får du (a-1)/x = -2 eller (1-a)/x = 2, så ved at gange med x og dele med 2 på begge sider får du x = (1-a)/2


Svar #4
08. november 2009 af Plascma (Slettet)

Tak!! Man føler sig lidt dum nu, for mat er jo logisk! :P

Tak igen begge to


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det behøver du ikke at føle dig, matematik tager tid at vænne sig til, til sidst bliver det rutine


Svar #6
08. november 2009 af Plascma (Slettet)

normalt er matematik rutine, men du kender vel det der med, at man bare ikke lige kan se sig gennem et problem, selvom det måske ikke er så svært


Skriv et svar til: 1.g isoler x i udtrykkene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.