Matematik

2.grads polynomium. Find b i ligningen?? Hjælp.

08. november 2009 af CMTN (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Find b, når det oplyses at 2 er løsning til ligningen x^2 + bx - 12 = 0 . Find derefter den anden løsning.

Hvordan dog det? - Synes ikke jeg kan få det til at passe ved at bruge faktorisering.

Nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af peter lind

Sæt x = 2 ind i ligningen. Det giver en simpel ligning til at bestemme b


Svar #2
08. november 2009 af CMTN (Slettet)

 Dvs. 

B=4 ?? Eller .. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2009 af peter lind

ja


Skriv et svar til: 2.grads polynomium. Find b i ligningen?? Hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.