Kemi

omdannet

08. november 2009 af Mimers (Slettet)

d) Beregn ved hjælp af pufferligningen, hvor mange procent af benzoaten, der er
omdannet til benzoesyre i en frugtsaft, hvor pH er 3,8.
 

Jeg har ved at isolere stofmængdebrøken i pufferligningen, fundet forholdet mellem benzoaten og benzoesyren.

nB/nS=0,407

hvordan regnes procenten af base der er omdannet ?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af mathon

pH = pks + log(α/(1-α))

α/(1-α) = 10pH-pKs

α/(1-α) = 103,8-4,19 = 0,40738

(1+0,40738)α = 0,40738

α = 0,40738/1,40738 = 0,28946

α = 28,9%


Skriv et svar til: omdannet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.