Matematik

Funktioner? hjælp..

08. november 2009 af denhoss (Slettet)

givet funktionen f(x) = 0,5 * x^3 - x + 1

find tangentens ligning i punktet (xo,f(xo)), når xo = -1

dermed skal jeg også finde skæringspunktet med grafen for f(x) og tangentens ligning i dette punkt.

en der kan give mig en hjælpehånd?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af peter lind

Tangentens ligning er y=f'(x0)(x-x0) + f(x0). Hvad mener du med skæringspunktet med grafen for f(x). Skæringspunkt med hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2009 af mathon

f '(x) = (3/2)x2 - 1

f '(-1) = (3/2)·(-1)2 - 1 = (3/2) - (2/2) = (1/2)
f(-1) = (1/2)·(-1)3 - (-1) + 1  = -(1/2) + 1 + 1 = (3/2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2009 af mathon

tangentligning:
y = f '(xo)(x-xo) + f(xo)

y = f '(-1)(x-(-1)) + f(-1)

y = (1/2)(x+1) + (3/2)

y = (1/2)x + 2


Skriv et svar til: Funktioner? hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.