Matematik

en funktions monotoniforhold

09. november 2009 af chiliconcarne (Slettet)

Hej alle

jeg skal finde folgende funktions monotoniforhold: f(x)=ln(x)-3x

derfor har jeg differentieret den:

f'(x)= 1/x - 3

saa satte jeg f'(x)=0 :

og det fik jeg til x=1/3

nu ved jeg saa hvor den afledede kan give 0 og der staar jeg nu skal indsaette vardier og paa den maade undersoge fortegnsvariationen for f ' (x) . men hvordan gor jeg det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af mathon

monotoniforhold:
for x<(1/3) er f '(x) ???, hvorfor f(x) er monotont ???????
for x>(1/3) er f '(x) ???, hvorfor f(x) er monotont ???????


Svar #2
09. november 2009 af chiliconcarne (Slettet)

undskyld hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2009 af mathon

hvilket fortegn har f '(x) for x<(1/3)?

hvilket fortegn har f '(x) for x>(1/3)?


Svar #4
09. november 2009 af chiliconcarne (Slettet)

mmm.. negativ?


Svar #5
09. november 2009 af chiliconcarne (Slettet)

saa fordi den afledte funktion ikke skifter fortegn saa er den monoton.. godt nok.
Faar det nogen andn betydning hvis der efter funktionen star x>0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2009 af mathon

monotoniforhold:
for 0<x<(1/3) er f '(x)>0 hvorfor f(x) er monotont voksende
for x>(1/3) er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende


Skriv et svar til: en funktions monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.