Matematik

Funktioner

09. november 2009 af elissa92

Jeg kender min linjestykke c's vektor, startpunkt og slutpunkt. Men jeg skal bestemme regneforskriften for linjen. For at kunne bestemme den, skal jeg vide hvor den skære y-aksen.

Hvordan finder jeg ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

en linie skærer y-aksen, hvor x=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2009 af mathon

brug et af linjestykkets endepunkter som fixpunkt


Svar #3
09. november 2009 af elissa92

okay men hvad er fixpunkt?

c's vektor : x = 1,4              y = -8,6

startspunkt = (6 ; -3)

slutpunkt = (4,6 ; 5,6)

hvordan kan jeg bestemme regneforskriften?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. november 2009 af mathon

         (x,y) = (6,-3) + t(1.4,-8.6)
eller
          y = -6,14286x + 33,8571
 


Svar #5
10. november 2009 af elissa92

tusind tak :D


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.