Matematik

stamfunktion gennem punkt

16. januar 2005 af Maria17 (Slettet)
Hej

Jeg er ikke sikker på min udregning af denne opgave, er der nogen der kan hjælpe?

En funktion f er givet ved
f(x)=9/(3-4x),xBestem til f den stamfunktion, hvis graf går gennem punktet O(0,0).

Hilsen
Maria

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2005 af Duffy

En funktion f er givet ved
f(x)=9/(3-4x),xBestem til f den stamfunktion,
hvis graf går gennem punktet O(0,0).


S(9/(3-4x))dx =

-9/4*ln(3-4x)


Hvis grafen skal gå gennem (0,0)

skal indmaden i ln's parentes være 1:

3-4x = 1 , så x = 1/4 (= 0,25).

Så er vi færdige for 1/4 ligger i
det "rigtige" interval.


Duffy

Svar #2
16. januar 2005 af Maria17 (Slettet)

hmm.. det kan jeg ikke rigtig få til at passe.
Og det er jo heller ikke nogen stamfunktion.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2005 af frodo (Slettet)

det er også helt galt!!!

Duffy!, er det ikke noget medat du læser mat??

ved integrationen, får du en arbitrer konstant:

int((9/(3-4x)) dx)= (9/4)*ln(3-4x) +k

(0,0) € f(x):

9/4*ln(3-4*0)+k=0
<=> k=(-9ln3)/4

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2005 af frodo (Slettet)

tag dig ikke af stavefejlene

Svar #5
16. januar 2005 af Maria17 (Slettet)

Hvad mener du præcist med:
(0,0) € f(x) ???

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2005 af Duffy

Jo, frodo. Det gik vist lige lidt vel stærkt med at få lavet det...(ups!)

Men du mangler til gengæld et minus i din integrand. Så den rigtige løsn er:

En gang til for Prins Knud:

En funktion f er givet ved
f(x)=9/(3-4x),xBestem til f den stamfunktion,
hvis graf går gennem punktet O(0,0).


S(9/(3-4x))dx =

-9/4*ln(3-4x) + k

(0,0) skal ligge på kurven:

-9/4*ln(3-4*0)+k=0 ,

k=9*ln3/4

k = ca 2,4719


Duffy

Skriv et svar til: stamfunktion gennem punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.