Matematik

redegørelse af lineæer funktion

10. november 2009 af kristjansson (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej
har fået en opgave hvor jeg skal:

• Redegørelse for ”den rette linje”
Graf, herunder a og b’s betydning for linjens udseende.
Formler for a og b.
Bevis for formlerne

Og jeg mangler hjælp til: bevis formlerne nogen der kan hjælpe med det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af mathon

har du lært om vektorer?


Svar #2
10. november 2009 af kristjansson (Slettet)

Nej det har jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2009 af mathon

En lineær funktion
defineres som en funktion,
hvor
             Δy/Δx er konstant

For tre  punkter på linjen
       to fixpunkter P1(x1,y1) og P2(x2,y2)
og   et variabelt punkt P(x,y)

gælder således:

       (y-y1)/(x-x1) = Δy/Δx = (y2-y1)/(x2-x1) = a
hvoraf

       y-y1 = a(x-x1)
      
       y = ax + (y1-ax1)

       y = ax + b                 når b = y1-ax1


Svar #4
11. november 2009 af kristjansson (Slettet)

tak for svaret må jeg dog spørge om hvad Δ står for?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2009 af mathon

Δx er x-ændringen

Δy er y-ændringen                 når der går fra et punkt på linjen til et andet. Lav tegning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2009 af mathon

når der går fra et punkt på linjen til et andet.  →  når du går fra et punkt på linjen til et andet.


Svar #7
11. november 2009 af kristjansson (Slettet)

så siger jeg mange tak


Skriv et svar til: redegørelse af lineæer funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.