Matematik

Haster! Sinus til vinklen!

11. november 2009 af EmilieBN (Slettet)

Hej.
Jeg er i gang med at skrive en rapport om "bestemmelse af bølgelængden af laserlys"
Vi har fået at vide at vi i rapporten skal begunde for denne formel:

sin(θ) = (xn/ 2) / √ l2 + (xn / 2 )2

- vi skal begunde den formel.

Og har sidde og læst og tænkt, men er ikke rigtig komme videre. Så håbede jeg kunne få lidt hjælp!
på forhånd tak!
Kram


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af mathon

tegn det

xn er afstanden mellem de to tydelige spektre af n'te orden til hver sin side for midterlinjen.

se på tegningen den retvinklede trekant,
hvis kateter har længderne

xn/2 og L og hypotenusen √(L2 + (xn/2)2)

sin(θn) = forholdet mellem den modstående katete (xn/2) og hypotenusen (√(L2 + (xn/2)2))

hvoraf

sin(θn) = (xn/2 / √(L2 + (xn/2)2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:gitter_illustration.doc

Skriv et svar til: Haster! Sinus til vinklen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.