Matematik

Rente og procent

12. november 2009 af Jone (Slettet)

Hej

Jeg har en opgaven, som jeg ikke forstår. Håber hjælp? Tak

Opg.

I 2005 var bevillingerne til forskning og uddannelse i et bestemt land 20 mia. kr. Det bliver besluttet, at disse bevillinger skal stige med en fast årlig procent, så de i 2020 når op på 60 mia. kr.

1) Bestem den årlige procentvise stigning i bevillingerne


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af mathon

   B15 = Bo·(1+r)15

   (1+r)15 = (B15/Bo)

   1+r = (B15/Bo)1/15

   r = (B15/Bo)1/15 - 1

   r = 31/15 - 1 ≈ 0,076 = 7,6%


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2009 af Yow! (Slettet)

brug renteformlen

Pslut = Pstart(r+1)n

n er antal år

P = pris


Svar #3
12. november 2009 af Jone (Slettet)

Tak Mathon. Har to spørgsmål. Du har skrevet B15=.... skal der ikke stå B60, fordi det er slut prisen? Og hvordan har du fået 31/15. Altså hvordan har du fået 3 her?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2009 af mathon

B15 er Bevillingen 15 år frem i tiden


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2009 af mathon

r = (B15/Bo)1/15 - 1

r = (60/20)1/15 - 1

............

(60/20)1/15 = 15√(3)


Skriv et svar til: Rente og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.