Matematik

Spredning i forhold til middelværdi

12. november 2009 af adidas1234 (Slettet)

Hvad er sandsynligheden for resultater, der ligger mere end to gange spredningen fra middelværdien?

Hvad er sandsynligheden for resultater, der ligger mere end tre gange spredningen fra middelværdien?

Nogen der med ord eller formler kan forklare mig svarene på disse spørgsmål? På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af peter lind

Det kan ikke besvares med mindre man kender fordelingsfunktionen.


Svar #2
12. november 2009 af adidas1234 (Slettet)

Vi har fået spørgsmålet seperat, som et generelt spørgsmål. Ved ikke helt om det kunne være henholdsvis 5 % for to gange spredningen (normal udfald) og 0,3 % for tre gange spredningen (exceptionel udfald). Mener at jeg har hørt det, men kan bare ikke finde det i mine bøger eller noter..


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2009 af peter lind

Her er et lille eksempel, der vser at det ikke kan besvares uden kendskab til fordelingen. Jeg ser her på binomialfordelingen med p=½ og n = 16. Middelværdien er 8 og variansen 16*½*½ = 4 og spredningen altså 2. Lad os bare tage det første med 3 gange spredning. Den ønskede sandsynlighed er så sandsynligheden for at du får  0,1, 15 eller 16. Hvad sker der hvis du ændrer sandsynligheden minimalt for eks. med 10-20 eller noget andet vanvittigt lavt. Det ændrer sandsynlighederne og spredningen minimalt. Spredningen bliver en anelse mindre altså mindre en 2, så nu er svaret at det er sandsynligheden for at få 0,1, 2, 14, 15, 16, hvilket helt sikkert ikke er det samme som før.


Skriv et svar til: Spredning i forhold til middelværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.