Matematik

Det haster virkelig.. Vektor i planen - meget nem.

12. november 2009 af GG_AY (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal virkelig skynde mig med denne opgave, så jeg vil virkelig håbe på hjælp her.

Opgaven er nem, og lyder:

Der er givet to punkter A(4,1) og B(7,5). Bestem et punkt C på y-aksen, så trekant ABC har arealet 8. (der er to løsninger)

PLZ help jeg har virkelig brug for det


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af maddse (Slettet)

Tænk krydsprodukt.

Arealet af trekanten udspændt af CA og CB findes ved

a x b = ½ |a| |b| sin v = 8


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2009 af Duffy

*


Svar #3
12. november 2009 af GG_AY (Slettet)

Altså nu har vi ikke haft om krydsprodukt endnu, så hvis der var en anerledes metode?


Svar #4
12. november 2009 af GG_AY (Slettet)

Det er uforståeligt for mig at bruge denne formel, da vi ikke kende vektor AC


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2009 af Duffy

Krydsproduktet eksisterer kun i rummet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2009 af Duffy

Brug formel (170)  fra denne formelsamling:

http://www.jyttemelin.dk/uvmformelsamlingmat.pdf


Svar #7
12. november 2009 af GG_AY (Slettet)

Ja men det oplyses ikke hvad vektor AC er hvordan skal jeg så bruge den formel som du henviser til


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2009 af Duffy

#7:

Joh, da! !

Vektor AC = (-4,y-1)

hvis du sætter punktet C=(0,y)


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2009 af Duffy

Du skulle således gerne kunne bestemme punktet C til at være

C = (0,1)

eller

C = (0,-29/3)


Svar #10
12. november 2009 af GG_AY (Slettet)

Tusind tusind tak for hjælpen . Det var meget betænksomt


Skriv et svar til: Det haster virkelig.. Vektor i planen - meget nem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.