Matematik

3. gradspolynomier?

13. november 2009 af LLBL (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg er virkelig på skråtten!
jeg sidder med en matematik rapport, og skal finde rødder i nogle 3. gradspolynomier..
men jeg aner virkelig ikke hvordan man gør?
jeg har kigget lidt rundt, men jeg føler mig mere og mere på røven.
any help?

Lise Lotte.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Som udgangspunkt skal du finde dem grafisk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

En anden mulighed er at gætte en rod, det afhænger helt af, hvilken ligning det er.


Svar #3
13. november 2009 af LLBL (Slettet)

 F(x) = x^3 – 2x^2 – 3x +4 = -26
G(x) = -x^3 + 6 = 6
H(x) = x^3 – 3x + 2 = 2
K(x) = -2(x-2)^3 = 16

sidder med de her sataner!


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

nr. 2 kan du hurtigt se, at du kan trække 6 fra på begge sider, så du får x3=0 <=> x=0, i den kan du trække 2 fra på begge sider og får så, ved at sætte udenfor en parentes x(x2-3)=0 <=> x=0 eller x=-√3 eller x=√3. Prøøv at gætte en løsning i den første. Tag de små hele tal


Svar #5
16. november 2009 af LLBL (Slettet)

 hvordan i alverden er du kommet frem til det?
jeg har overhovedet ikke fået nogen form får udregning af min lærer. sidder og er ved at blive kvalt over dem..


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Lad os tage den første af dem. Her kan du jo til en start lægge 26 til på begge sider af ligningen, så vi får

x3-2x2-3x+30=0

Den løser vi så grafisk, den kommer til at ligge omkring x = -2½, så lad os koncentrere os om intervallet -4<x<0, den laver jeg lige en graf på. Se vedhæftede grafiske fremstilling.

Vedhæftet fil:grafisk løsning.doc

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Håber du forstår det, ellers må du spørge, så kan jeg uddybe det over mail.


Svar #8
16. november 2009 af LLBL (Slettet)

 kan du uddybe over mail?

jeg sidder helt lost, og er faktisk lidt flov over det.

håber ikke jeg er til for meget besvær.


Skriv et svar til: 3. gradspolynomier?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.