Matematik

Hvem kom først?

13. november 2009 af Tuttehønen (Slettet)

X and Y is the bike ride. They will run 40 km.

Y is running the first 20 km with an average speed of 30 km / h.

X runs every 40 km with an average speed of 25 km / h.

Y forget to economize with forces and proceed to the cold. His average speed drops to 20 km / h for the last 20 km.

Who came first?


Svar #1
13. november 2009 af Tuttehønen (Slettet)

X runs 40 km at avg speed of 25 km/hr
Time(x) = 40km / 25km/hr = 1.6 hrs = 1 hour, 36 min

Y runs 20 km at avg speed of 30 km/hr
time for first 20 km = 20km / 30km/hr = 2/3 hr = 40 min
Y runs 20 km at avg speed of 20 km/hr
time for second 20 km = 20km / 20km/hr = 1 hour
Time(y) = 1 hour, 40 min

So runner X comes first by 4 minutes


Skriv et svar til: Hvem kom først?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.