Matematik

ligning for tangent

13. november 2009 af simpsom (Slettet)

En funktion er bestemt ved f(x) = 2√3x+1


Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(5, f(5)).

jeg kan ikke finde ud af denne opgave har siddet med den i lang tid
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2009 af chiliconcarne (Slettet)

du skal starte med at differentiere funktionen..
Dernæst beregner du f ' (x0) og så f (x0) ..
til slut indsætter du de fundne tal i tangentligningen y=f '(x0)(x-x0)+f(x0) og reducerer indtil det har formen y=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2009 af Isomorphician

#0:

Sæt en parentes så det bliver klart om der står:

f(x) = 2√(3x) + 1

eller

f(x) = 2√(3x + 1)


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. november 2009 af mathon

f(x) = 2√(3x+1)

f '(x) = 2·(1/(2√(3x+1))·(3x+1)' = 3/√(3x+1)

f '(5) = 3/√(3·5+1) = (3/4)

f(5) = 2√(3·5+1) = 2·4 = 8

dvs
tangenten/linjen med hældningstal (3/4) gennem (5,8)


Svar #4
13. november 2009 af simpsom (Slettet)

okay tusinde tak for hjælpen


Skriv et svar til: ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.