Matematik

Ekspotentiel forskrift - Procent

14. november 2009 af buddhisme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal finder ud af hvor mange procent træets højde vokser i løbet af 3 år.

Og jeg har har en ekspotentiel forskrift der hedder: f(x)=1,7*1,173^x.
 

 På forhånd tak! Og god weekend!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2009 af Duffy

Brug formlen for %-vis stigning.


Svar #2
14. november 2009 af buddhisme (Slettet)

Hm, jeg havde tænkt på at trække 1,7 fra den højde, træet får om tre år, også dividere det med 1.7 og gange med 100?
 

Men er det så korrekt eller forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2009 af mathon

y/yo = aΔx

Δy/yo = aΔx - 1

Δy/yo = 1,1733 - 1 =


Svar #4
14. november 2009 af buddhisme (Slettet)

hvad er delta i denne sammenhæng?


Svar #5
14. november 2009 af buddhisme (Slettet)

Men jeg skal da gange med 100 her 1,173^3 - 1?

Altså (1,173^3 - 1)*100?

p.s. kan du forklare nærmere, hvor -1 kommer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2009 af mathon

Δy/yo = 1,1733 - 1 = 0,6140 = 61,4%


Skriv et svar til: Ekspotentiel forskrift - Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.