Matematik

Bestem f'(2)

15. november 2009 af Hey1990 (Slettet)

En funktion f er bestemt ved f(x) = 3x^2+2*ln(x)

a) Bestem f ' (2)

Nogen som an hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2009 af Muddiboy (Slettet)

Du kan dele udtrykket i 2

f1(x)=3x^2 og f2(x)=2*ln(x)

f1'(x)=6x og f2'(x)=2/x

Altså er f'(x)=6x+2/x


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. november 2009 af Muddiboy (Slettet)

 og f'(2)=6*2+2/2=12+1=13


Svar #3
15. november 2009 af Hey1990 (Slettet)

ahh okay super så først differentierer man og bagefter indsætter man 2 på x's plads! :D


Skriv et svar til: Bestem f'(2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.