Matematik

Løs ligningen ( haster, help me )

15. november 2009 af Yilmazer (Slettet)

har to opgaver som jeg har brug for hjælp haster

1 opg  7=2,5*1,34x

opg 2 spørgsmålet er således her :  

Grafen for en lineær sammenhæng går gennem punkterne (-2,3) og (6,5).

Bestem ligningen for sammenhængen....


Svar #1
15. november 2009 af Yilmazer (Slettet)

vil bare tilføje og sige det er c- niveu


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2009 af Alkymisten (Slettet)

7=2,5·1,34x⇔25·134x=7⇔3350x=7⇔x=(7/3350)

Du har at (x1,y1)=(-2,3) samt (x2,y2)=(6,5), hvoraf hældningen e rgivet ved a=(y2-y1)/(x2-x1)⇔(5-3)/(6-(-2))=(2/8). Endvidere er skæringen med y-aksen givet ved b=y1-ax1⇔3-(2/8)·(-2)=(7/2), hvorfor den ligefremproportionale linje har ligningen y=(2/8)x+(7/2)

NB: Hust at angive en graf til din besvarelse!


Skriv et svar til: Løs ligningen ( haster, help me )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.