Fysik

effekt og energiii

16. november 2009 af mary94 (Slettet)

Hej alle jer fysik elskere derude : )
Jeg er igang med en fysik rapport, om Effekt og energi. Jeg er nået til punktet Teori, og har indtil videre skrevet:

Energi er et vidt begreb som i nogle tilfælde kan være svært at definere. Men generelt defineres det således: Energi er evnen til at udføre et arbejde - at ”få gang i noget.”
Effekt er et udtryk for belastning. Effekt er ikke forbrug (energimængde). Effekt bliver målt med watt, og b. la. HK (hestekræfter). Effekt er defineret som energiændring pr. tidsenhed. 1W=1J (1s). 1joule (J) er den ændrede energi, over et tidsinterval på 1 sekund. 1watt er den gennemsnitlige effekt over den givende 1sekunds interval.

Og formelen:        P= E/t

Er der mere jeg kan skrive :S ?
Har i evt. en gammel rapport som i kunne sende ? det ville være en stor hjælp ! :D

På forhånd taaaaaaaak ! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja effekten er arbejdet pr tidsenhed P = A/t (målt i Joule/sek). Du kan eventuelt relatere det til den regning, vi allesammen får for forbrugt energi i årets løb.


Svar #2
17. november 2009 af mary94 (Slettet)

Taak : )

Har så lige et spørgsmål til, i min opgave skal jeg beregne effekten. Så har jeg fået den formel der hedder, P=E/t
Men ved ikke helt hvad jeg skal gøre. Skal jeg bruge hældningskoefficienten på min graf ? og tiden skal jeg så dividere hældningskoeficienten med den tid jeg har  ? eller hvad :S ?


Skriv et svar til: effekt og energiii

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.