Matematik
Svær mat. opg. funktion. dist-formel
17. januar 2005 af
Matti17 (Slettet)
f(x)= = x^(1/2)
d(x) er afstanden mellem P(2,0) og et vilkråligt punkt på grafen Q(x, x^(1/2)
Okay... fatter igen brik... Altså, siger vi skal finde tangentens ligning og d(x) = dist(O,f'(x)), men jeg regner mig ud mærkelige steder... Hvad er den rigtige fremgangsmåde?
f(x)= = x^(1/2)
d(x) er afstanden mellem P(2,0) og et vilkråligt punkt på grafen Q(x, x^(1/2)
Okay... fatter igen brik... Altså, siger vi skal finde tangentens ligning og d(x) = dist(O,f'(x)), men jeg regner mig ud mærkelige steder... Hvad er den rigtige fremgangsmåde?
Svar #1
17. januar 2005 af riquelme (Slettet)
Brug afstandsformlen på punkterne (2,0) og (x,f(x)) for at finde d(x).
Formlen for tangentens ligning i x0 er y = f(x0) + f'(x0)(x-x0)
Formlen for tangentens ligning i x0 er y = f(x0) + f'(x0)(x-x0)
Skriv et svar til: Svær mat. opg. funktion. dist-formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
