Matematik

Løs ligningen

17. november 2009 af P.L. (Slettet)

 1/2 (x-4) + 1/4 (20-x) = 0 

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre her? er der nogle der kan hjælpe... 

Har altid haft svært ved at se hvad jeg skal gøre når jeg skal løse ligninger, er der noget bestemt jeg kan læse op på eller gøre for jeg kan lære det til min skriftlige eksamen om 1 måned? på forhånd tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2009 af mathon

1/2(x-4) + 1/4(20-x) = 0                     ganges med 4

2(x-4) + (20-x) = 0                            gang ind i plus-parenteser og hæv dem

2x - 8 + 20 - x = 0


Svar #2
17. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Hvor bliver 1/4 af i første trin?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2009 af mathon

4·(1/4) = 1

1·(20-x) = (20-x)


Svar #4
17. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Nåårh ja på den måde, det kan jeg godt se nu:)


Svar #5
17. november 2009 af P.L. (Slettet)

Når man så er nået til sit sidste trin:  2x - 8 + 20 - x = 0

Hvordan finder man så x? gætter man bare eller hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. november 2009 af mathon

2x - 8 + 20 - 1x = 0                                  reducer

x + 12 = 0                                               subtraher 12

x = -12


Svar #7
17. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Tusind tak det giver mening:)


Svar #8
17. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Hvor kan jeg finde andre opgaver af den slags? det tyder på at jeg skal have frisket det noget på inden den skriftlige eksamen:(


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.