Matematik

koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne

17. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne: 

L : -x + 3y = -7

m : 3x + 4y = 8

Hvordan gør jeg det? (det er opgaven uden hjælpemidler)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af mathon

I : -3x + 9y = -21                   (-x + 3y = -7) multipliceret med 3
II : 3x + 4y = 8                       adder I og II

13y = -13

y = -1                                   som indsat i -x + 3y = -7 giver

-x + 3·(-1) = -7

x + 3 = 7

x = 4


Svar #2
17. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Tak jeg er med nu:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2009 af Dubio (Slettet)

To ligninger, to ubekendte:

Kan I lave matrice regning, så er det det nemmeste, men så ville du nok ikke spørge.... ; )

Ellers så isoler en variabel, fx. x

L:  3y+7 = x

m: (8-4y)/3=x

Sæt ligningerne lig hinanden:

3y+7 = (8-4y)/3 og løs for y:

9y+21 = 8-4y

13y = -13

y = -1

Indsæt så det nyfundne y i en af dine oprindelige ligninger:

L : -x+3*(-1)=-7 --> x=4


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2013 af peder2 (Slettet)

m: (8-4y)/3=x er den ikke forkert fordi hvis du skal have +8 over på den anden side så bliver det jo -8

altså : m: 3x+4y=8

        : m: (-8-4y)/3=x

hvordan får i -8 til at være +8?

        


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2013 af mathon

substitutionsmetoden - som lært i folkeskolen - kan ikke anbefales, da den ofte fører til brøkregning, hvilken de færreste synes at mestre.


Skriv et svar til: koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.