Matematik

Trigonometri

17. november 2009 af Lundgren (Slettet) - Niveau: B-niveau

 I en ligebenet trekant er grundlinjen 60 mm. Topvinklen er 27 grader. Beregn længden af de to sider.
Jeg er ikke helt sikker på hvad jeg skal gøre, jeg har lært om cosinus og sinus, men jeg ved ikke om jeg kan bruge det her,... Hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af mathon

sin((27/2)°) = (30 mm)/s

s = (30 mm)/sin(13,5°)

...........

højden fra topvinklen er tillige median og vinkelhalveringslinje


Svar #2
17. november 2009 af Lundgren (Slettet)

 hvad så hvis jeg skal finde grundlinjen, hvad er metoden så nå jeg har de to andre sider? det er stadig en ligebenet trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2009 af mathon

du skal så også have opgivet en vinkel


Svar #4
17. november 2009 af Lundgren (Slettet)

 72 grader topvinkel


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2009 af mathon

g = 2·(s·sin((72/2)°))


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.