Fysik

Opgaver med et Ra-226 atom

18. november 2009 af JacobRex (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået følgende opgave:

En radiumkilde inder 0,0012g Ra-226 med halveringstiden 1620 år
A) Hvad er henfaldskonstanten for Ra?

B) Hvor mange Ra-atomer er der i kilden?

C) Hvad er kildens aktivitet

Jeg ville høre, om der er nogen kloge fysik-hoveder der kan hjælpe mig med opgaverne da jeg er kørt død
- På forhold tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af mathon

A) Hvad er henfaldskonstanten for Ra?

   k = ln(2)/T½

B) Hvor mange Ra-atomer er der i kilden?

   No = (0,0012 g)/(226 g/NA)

C) Hvad er kildens aktivitet

     A = k·N
  
 


Svar #2
18. november 2009 af JacobRex (Slettet)

 Tak! Nogen idé til hvad enheden bliver i de forskellige resultater?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2009 af mathon

#1 fortsat

A) Hvad er henfaldskonstanten for Ra?

   k = ln(2)/T½ = ln(2)/((1620·365,25·24·3600) s) = 1,35583·10-11 s-1

B) Hvor mange Ra-atomer er der i kilden?

   No = (0,0012 g)/(226 g/NA)                             ubenævnt

C) Hvad er kildens aktivitet

     A = k·N                                                     [A] = Bq
  
 


Skriv et svar til: Opgaver med et Ra-226 atom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.