Matematik

???? "Jeg er dum hva'!" ????!!!! "Sådan en idiot der ikke kan finde ud af det her" !!!

18. november 2009 af kellanypiin (Slettet) - Niveau: 8. klasse

10 1/3 + 5 2/5 =___. & 142 5/8 - 7 3/4=___. & 4 3/7 * 5=___.

 3* (5 - 12) - 10=___.

5x - (2x + 5) = x + 43 x=___.

hjælp på forhånd tak:?:?:?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal lave det om sådan her: 1/3 + 5 2/5 = 1/3 + 27/5, og så finder du en fællesnævner, det kan du altid gøre ved at gange de to tællere med hinanden, det giver 15, så skal du lave det hele om til 15.dele, og det giver 5/15 og 81/15, som du nu kan sætte på fælles brøkstreg, fordi nævnerne er ens, og du får (5+81)/15 = 86/15. Til sidst skal du overvej, om du kan forkorte brøken. Der står i virkeligheden 1/3 + 5 + 2/5, og den slags kan du ikke lægge sammen ligesom du ikke kan lægge æbler og pærer sammen. Hvis du har 3 pærer og 2 æbler. Hvopr meget har du så? Her er du også nødt til at finde en fællesnævner og den er frugt, så du har 5 stykker frugt. Kan du se forbindelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg må desværre konstantere, at der er alt for mange forældre, der skulle have skolepengene tilbage, sådan noget skulle dine forældre sagtens kunne lave med dig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

der skulle have stået "de to nævnere", en dum fejl


Svar #4
18. november 2009 af kellanypiin (Slettet)

 Der er jeg enig, det burde de... Men nej, jeg kan desværre ikke helt se forbindelsen, har meget svært ved matematik...


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nå, det må der være nogle gymnasieelever, der kan hoppe ind og forklare, når man beder om hjælp, må man også selv være villig til at yde.


Svar #6
18. november 2009 af kellanypiin (Slettet)

Ja, det kan du have ret i.. Så er det bare at vente til på fredag, 


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. november 2009 af MN-P (Slettet)

142 5/8 - 7 3/4=                     der er ingen grund til at lave det om til uægte brøker

 fællesnævner for 8.dele og 4.dele er 8.dele, så brøkerne forlænges til 8.dele

142 5/8 - 7 2*3/8                    

2*3/8=6/8 da der skal trækkes flere 8. fra end vi har, laves en af de        142 om til 8/8, så der står

141 (5+8)/8 -7 6/8

nu trækkes hele tal fra hinanden og brøker fra hinanden.

141-7   (13-6)/8 = 134 7/8

---

gang først de hele og derefter brøken med tallet

man ganger en brøk med et helt tal ved at gange med tallet i tælleren og derefter forkorte.

----------------

Regn indholdet i parentesen ud først, gang  så og træk fra til sidst

Nu har du fået starthjælp, lad os så se du selv prøver at bruge den


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Lad os så prøve med et "billede". Foran dig står to lagkager, de ser lige indbydende ud, så du vil gerne prøve dem begge to. Du tager et lille stykke af hver kage, 1/10 af den ene og 1/12 af den anden. Så kommer din mor og siger:

"Du har spist af lagkagen, men vi er  6 personer, der skal have, og derfor kan der kun blive 1/6 til hver person. Nu kan du ikke få mere".

Har din mor ret? Har du spist 1/6 af en hel lagkage eller mere? Det undersøger vi. Du har spist 1/10 og 1/12. Dem laver vi om som før ved at gange nævnerne med hinanden, så der står 120-dele begge steder. Men 1/10 er 12/120 og 1/12 er 10/120, så nu kan vi lægge sammen (10+12)/120 = 22/120, som vi forkorter til 11/60 ved at dele med 2 i tæller og nævner. Så kommer spørgsmålet: Er 11/60 mere end 1/6 af kagen? Ja så må vi jo regne, vi skriver 11/60 > 1/6, hvis din mor har ret og 11/60 < 1/6, hvis du har ret. Nu kan du jo altod bilde din mor ind, at du har ret ved at vise hende dette her, for hun kan jo ikke engang den lille tabel, men vi vil være ærlige og regner på det. Vi gætter på, at 11/60 > 1/6. Brøken på højresiden kan forlænges med 10, det vil sige vi ganger med 10 i tæller og nævner og får 11/60 > 10/60 og det er jo rigtigt nok, så hvor meget skylder du så af kagen? Har du taget for meget, er det stuearrest resten af ugen.


Svar #9
18. november 2009 af kellanypiin (Slettet)

 Hmm... Den regner jeg lige lidt på....


Skriv et svar til: ???? "Jeg er dum hva'!" ????!!!! "Sådan en idiot der ikke kan finde ud af det her" !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.