Matematik

differentialregnings opgave, b-niveau

18. november 2009 af jfknudsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med den sidste opgave; nr.6? Ved ikke helt hvordan jeg skal gribe opgaven an.

Vedhæftet fil: Aflevering 5, diff2.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Læg mærke til, at bund og låg er lige brede nemlig (1,2-2x)/2, højden er x og længden er 1,2-x, så alt i alt får vi et rumfang på (0,6-x)*(x)*(1,2-x) = R(x), R står for rumfanget. Den differentierer du og finder toppunktet, så er du godt halvvejs igennem opgaven


Svar #2
18. november 2009 af jfknudsen (Slettet)

Det havde jeg ikke lige gennemskuet, tusinde tak for hjælpen :)


Svar #3
18. november 2009 af jfknudsen (Slettet)

Hov og i opgave b, efter jeg har bestemt differentialkvotienten og fundet nulpunkter for den aflede, får jeg x=,94 eller x=,25, og så er det vel bare 0,25, da 0<x<0,6?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja, nu har jeg ikke regnet den ud, men hvis betingelsen er sådan, så kan du kun bruge 1/4, og det er vel også derfor det er med


Skriv et svar til: differentialregnings opgave, b-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.