Matematik

integralregning - beregn areal

18. november 2009 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle :)

jeg har denne opgave som jeg håber der er en der vil hjælpe:

En funktion f er givet ved f(x)=x^2-10x+30.
Grafen for f, koordinatakserne og linjen med ligningen x = 10 afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

Bestem arealet af M.
 

jeg kender ikke integrationsgrænserne, og jeg kan ikke rigtig finde ud af at regne dem rigtigt ud, så håber der er en der vil hjælpe. På forhånd tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af peter lind

Punktmængden afgrænses til den ene side med y-aksen, som har ligningen x=0 og i den anden side af x=10. Lav eventuel en graf.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2009 af mathon

a> og d = (-10)2 - 4·1·30<0

hvorfor prablen ligger over x-aksen for alle reelle x

"koordinatakserne og linjen med ligningen x = 10 afgrænser i første kvadrant"

dvs
      M = {P(x,y) | 0≤x≤10 ∧ 0≤y≤f(x)}

      AM = 010 f(x)dx


Skriv et svar til: integralregning - beregn areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.