Matematik

Kuglens ligning

18. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Givet: en kugle med ligningen: 

x^2 + 6x + y^2 - 14y + z^2 + 2z + 23 = 0

K-sættet til kuglens centrum og radius bestemmes: 

Er meget i tvivl om hvad jeg skal gøre her... kunne godt bruge et hint .... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af ibibib (Slettet)

omskriv x2 + 6x til (x+3)2 - 9

fortsæt selv...


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2009 af mathon

kugle:
k: x2 + y2 + z2 + 2ex + 2fy + 2gz + h = 0

    Centrum C(-e,-f,-g)    radius r = √(e2+ f2 +g2 - h)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2009 af mathon

x2 + y2 + z2 + 2(3)x + 2(-7)y + 2(1)z + 23 = 0

    C(-3,7,-1)     

    r = √(32 + 72 + 12 - 23) = √(36) = 6


Skriv et svar til: Kuglens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.