Matematik

Reducere

19. november 2009 af Patiih (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.. Jeg mangler noget hjælp til at reducere dette utryk: 7 * (x - 3)  + (7 - 2x) * 4 Jeg kan nemlig ikke huske, hvordan det er man gør? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af jesperher (Slettet)

du ganger tallet udenfor parentesen ind i hvert af ledene i parentesen..

så, du får 7*x+7*(-3) + .......... prøc selv den anden..


Svar #2
19. november 2009 af Patiih (Slettet)

7*x+7*(-3) + 4 * 7(-2x) ?

jeg forstår bare ikke hvorfor -3 er sat i parantes?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2009 af maddse (Slettet)

Det er for at angive det negative fortegn hørende til 3. Parantesen kan hæves ved

7*(-3) = -7*3 =-21

I dit udtryk bliver andet led istedet

(7 - 2x)*4 = 7*4 -2x*4


Skriv et svar til: Reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.