Matematik

HJÆLP!!! HHX Emneopgave, niveau B...til i morgen

19. november 2009 af NataschaP (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har aldrig været super skarp matematisk, og dette er sikkert pærelet, men jeg kan simpelthen ikke se logikken i det. Håber der er en der kan hjælpe! :-)

Gør rede for, at fortegnet for differentialkvotienten kan benyttes til at bestemme en funktions monotoniforhold og ekstrema


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af maddse (Slettet)

Differentialkoefficienten svarer til hældningen af tangenten i røringspunktet og derved hældningen af funktionen. Derfor gælder at hvis differential koefficienten er negativ er funktionsværdierne faldende, hvis positiv er funktionsværdierne stigende og hvis 0 har funktionen vandret tangent, hvilket antyder at der her er et ekstremum (maksimum eller minimum)


Svar #2
19. november 2009 af NataschaP (Slettet)

Okay tusind tak! der var lige pludselig noget jeg kunne forstå bare lidt af (også ud fra mine noter). Et andet spørgsmål, du måske kan svare mig på er,  "Gør rede for, hvordan man finder nulpunkter for en funktion. Du skal vise 3 forskellige funktionstyper", kan jeg så fx. vise en 2. og 3. grads ligning og så et produkt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2009 af maddse (Slettet)

Generelt finder du nulpunkter for en funktion f, ved at løse ligningen f(x) = 0

Det kan du vise for de forskellige typer af funktioner du har haft om som fx 1. 2. og 3. gradspolynomier. Men også  ekspontial funktioner eller  potensfunktioner


Svar #4
19. november 2009 af NataschaP (Slettet)

Okay tak :-)


Skriv et svar til: HJÆLP!!! HHX Emneopgave, niveau B...til i morgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.