Matematik

Bestem en ligning for parablens tangent i punktet P(1,4)

19. november 2009 af Sapphires (Slettet)

Hej alle sammen :)

En parabel har ligningen y = x2 - 4x + 7
Bestem en ligning for parablens tangent i punktet P(1,4)

Hvordan gør jeg dette?

Btw, opgaven er uden hjælpemidler :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af mathon

differentier
beregn f '(1)

opskriv tangentligningen

indsæt dine oplysninger
reducer til

formen y = ax + b


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2009 af Bennike (Slettet)

tangenligningen: y=y' *(x-x0)+y0


Skriv et svar til: Bestem en ligning for parablens tangent i punktet P(1,4)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.