Fysik

En brandalrm indeholder Am (americum)

20. november 2009 af stiftblyanten (Slettet)

En brandalarm indeholder  95241Am (americum) med en aktivitet på 30 kBq. halveringstiden er 460 år.

a. beregn antallet af Am-atomer i kilden og bestem dens masse.

Ved ik hvordan jeg skal gå igang med den:

        har tænkt på formlen

        N = A/k, men er ik sikker.

på forhånd tak... :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2009 af mathon

     beregn k ud fra halveringstiden

     beregn N = A/k

     beregn m = N·(241 u/atom)


Svar #2
20. november 2009 af stiftblyanten (Slettet)

mange tak. det var lige det der manglede. :D


Svar #3
20. november 2009 af stiftblyanten (Slettet)

Jeg tænkte på om det er ligemeget om halveringstiden står i år når man regner med den, skal det ikke være sek?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2009 af mathon

Jo
for at matche enheden Bq = s-1

     k = ln(2)/(T½) = ln(2)/((460·365,25·24·3600) s) = 4,77489·10-11 s-1


Skriv et svar til: En brandalrm indeholder Am (americum)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.