Matematik

hjælp til opgave med graf som hjælp

19. januar 2005 af gæsten (Slettet)
hej.
jeg har en opgave der lyder:
En patiklen bevæger sig på en ret linje. Overstående figur viser grafen for partiklens hastighed v, som funktion af tiden t.
Partiklens acceleration a til tiden t er givet ved a = (dv)/(dt)

Bestem vha. figuren:
1) partiklens acceleration til tiden t = 4
2) partiklens hatighed, når dens acceleration er 0,5.


- jeg ved godt at grafen ikke kan ses her, men jeg kan fortælle at det ikke er en ret linje men at grafen mere ligner en y = logx - funktion. (men går ikke gennem (1,0)
Er der nogen der ved hvad jeg skal gøre, give mig nogle hints så jeg selv kan regne det ud eller noget i den stil.

på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2005 af fister (Slettet)

1) aflæs på figuren: accelerationen er jo netop hastighedsændring pr tidsenhed (a=dv/dt) og da du har hastigheden som funktion af tiden aflæser du blot hældningen for en tangent i t=4.

2) aflæs på figuren: Det omvendte af opg 1)


Svar #2
19. januar 2005 af gæsten (Slettet)

okay så jeg skal ikke først finde forskriften for funktionen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2005 af frodo (Slettet)

det er ikke nødvendigt, hvis ikke du bliver bedt om det. Bare læg en lineal på

Svar #4
19. januar 2005 af gæsten (Slettet)

okay, men så bliver det jo ikke helt præcist.

Men tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2005 af frodo (Slettet)

nej, det gør det ikke, men du kan jo heller ikke bestemme forskriften præcist!

Skriv et svar til: hjælp til opgave med graf som hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.