Matematik

Beregn ankomsttid på Bali

22. november 2009 af masai1 - Niveau: C-niveau

En familie rejser til Bali den 9. oktober kl. 22

Turen varer 19 timer og Balitid er 8 timer før dansk tid.

På hvilket tidspunkt og hvilken dato lander familien på Bali?

Jeg har to mulige løsninger:

De lander på Bali (22+19) 10. oktober kl. 17 - 8 timer da Balitid er 8 timer før dansk:  10. oktober kl. 9.00

De lander på Bali (22+19) 10. oktober kl. 17 + 8 timer da Balitid er 8 timer før dansk: 11. oktober kl. 01.00

Vi har diskuteret frem og tilbage. Det hævdes, at løsning 2 er den rigtige.

Kan nogen forklare, hvorfor de lander den 11. kl. 01.00

Jeg forstår det altså ikke. Eksempel. Lige nu er klokken 10 formiddag i Danmark. Klokken lige nu er 18 i Bali.

Så kan man da ikke sige, at Balitid er 8 timer før dansk ?????  Jeg forstår ingenting.

Hjælp

tb


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Klokken bliver 18 8 timer før at den bliver 18 her i Danmark


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

19 timer efter svarer til klokken 17 dansk tid, så bliver den 17+8 = 25, altså svarende til klokken 1, Bali tid. Det ligger i den Indiske Ocean, så de står tidligere op derovre.


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal lige have dette her med: "Datolinjen er en markeringslinje, som på jordkloden nogenlunde følger meridianen 180 grader fra Greenwich gennem Stillehavet.

Når man passerer linjen, springer man en dato og en ugedag over, hvis man rejser mod vest.

Hvis man rejser østover, lægger man en dag til.

En time svarer til 15 længdegrader.
 

For eksempel, når klokken er 8 her, så er den 7 i England ved Greenwich, solen når jo dem lidt senere


Svar #4
22. november 2009 af masai1

Tak for svar - men min logik siger mig, at jeg skal trække de 8 timers tidsforskel fra - også selvom det er forkert.

Jeg forstår åbenbart udsagnet: Balitid er 8 timer før dansk tid - forkert.

Logisk set, burde kl. i Bali fx være 10, når den hos os er 18. (Bali tid er 8 timer før dansk tid)

Men det er ikke tilfældet:  Når kl. hos os er 18, så er de 8 timer længere fremme end os, altså næste dag( nat) kl 2

Hvor pokker er logikken ? - Er det kun mig - eller?

td


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. marts 2010 af Julie544 (Slettet)

Nej det er i hvert fald ikke kun dig. Jeg sidder og skal til at lave den samme opgave. Og jeg er også helt lost angående den her...


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2014 af esmio (Slettet)

I østen stiger solen op
Den spreder guld på sky osv
Det bliver altså dag 8 timer før os på Bali
Og det bliver dag en time senere end os i London.
De rejser fra Danmark den 9. November Kl 22
Allerede der er klokken 6 om morgenen den 10. November på Bali
Fordi der kun er 24 timer i døgnet og når man passerer tallet 24 på uret begynder en ny dag
Altså 22+8=6 den 10. November.
Så tager flyveturen 19 timer 6+19=25
Da vi ikke har 25 timer i døgnet men kun de 24
Så må vi igen begynde på en ny dag med en time
Altså den 11. November kl 01.00
Er det nemmere at se logikken nu
Husk på en ny dato hver 24 time og rejser du mod øst når du den før end hvis du rejser mod vest.
Og ja jeg kender også til datolinie og tid, har sejlet meget
Men hvad nytter det at forvirre med alle disse fine begreber

Skriv et svar til: Beregn ankomsttid på Bali

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.