Matematik

Integration

22. november 2009 af Hey1990 (Slettet)

En funktion f er bestemt ved f(x) = 2x-3

Med F betegnes en stamfunktion til f.

a) Bestem F, når det oplyses, at grafen for F går gennem punktet (0,1).

Jeg har integreret så F = x2 - 3x ..hva ska jeg gøre nu?


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. november 2009 af peter lind

Det generelle integral er F(x) = x2-3x+k hvor k er en konstant. Du skal finde k så der gælder F(0)=1


Svar #2
22. november 2009 af Hey1990 (Slettet)

Jeg forstår ikk helt hva du mener med F(0) = 1 ? ..for jeg for K til at bli 0 ...


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2009 af peter lind

Hvordan får du k=0 ?


Svar #4
22. november 2009 af Hey1990 (Slettet)

jamen jeg havde gjort et eller andet forkert ..men hvordan får du K = 1 ? for det er rigtigt ifølge facit ..men jeg forstår ikk hva jeg skal gøre


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. november 2009 af peter lind

grafen for F(x)  skal gå gennem (0, 1), hvilket opnås hvis F(0)=1 Det sættes så ind i den integreret funktion F(x) i #1


Svar #6
22. november 2009 af Hey1990 (Slettet)

Oka forstår det godt nu :) Tak!


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.