Matematik

Størrelserne x og y er proportionale.

22. november 2009 af Dell9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) udfyld tabellen:

x   | 3     |  4   |    5   |   6  |
y   | 4,5  |       |         |        |



Hvordan får jeg at vide, når størrelsen af x = 3 og størrelsen af y = 4,5. Og hvad betyder proportional konkret?
Mit problem er som sagt, at jeg ikke kan finde ud af, hvad y giver, når x er 4 - 5 og 6.


Svar #1
22. november 2009 af Dell9 (Slettet)

HJÆÆÆÆÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2009 af MN-P (Slettet)

Jeg går ud fra at de er ligefrem proportionale, det betyder at hvis x fordobles bliver y også fordoplet.

Det kan også skrives y=a*x hvor a er et tal, der kandes proportionallitetsfaktoren.

I din opgave er 4,5=a*3,  a må så være 1,5.

du skal altså også gende de øvrige x værdier med 1,5


Skriv et svar til: Størrelserne x og y er proportionale.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.