Matematik

Sandsynlighed

22. november 2009 af jeanette1993 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Er der nogen, som kan hjælpe med matetik FS10 afgangsprøve fra 2007.?? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af emul0c

 Du bliver nok lige nødt til at skrive den opgave du skal have hjælp med.


Svar #2
23. november 2009 af jeanette1993 (Slettet)

Der er 5 pladser til 4 elever og 1 lærer.

Læreren sider på midterste plads.

Hvad er sandsynligheden for at Anja og Caroline kommer til at side ved siden af hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2009 af emul0c

 Det vil altså sige, at der er to steder henholdsvis Anja og Caroline kan side, venstre for læreren eller højre for læreren.

Nogle vil argumentere for, at der er 50% sandsynlighed for at de kommer til at sidde ved siden af hinanden, givet at den ene bare sætter sig, så har den anden 50-50 chance for at sætte sig ved siden af hinanden.

Men...

Hvis vi tager det sandsynligt så er der 50% chance for at Anja kommer til at sidde til venstre for læreren og 50% chance for at komme på højre side.

Så hvis vi starter med højre side af læreren, så er der 0,5 x sandsynlighed for at Anja kommer til at side der, og 0,5 x sandsynlighed for at Caroline kommer til at sidde der = 0,5 x 0,5 = 0,25% chance for at de begge kommer til at sidde til højre. Det samme med venstre side. Hvilket tilsammen må give 50%

Og for at gøre "opgaven" færdig, så er der selvfølgelig også 50% sandsynlighed for at Caroline kommer til at sidde modsat end Anja = 25% sandsynlighed hvis Anja sidder til højre og 25% sandsynlighed hvis hun sidder til venstre.

4 x 25% = 100%


Svar #4
26. november 2009 af jeanette1993 (Slettet)

Tak for svaret!

- jeg forstår bare ikke, hvorfor nogle kan få det til 1/3.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2009 af emul0c

 Ja det ved jeg godt nok ikke - det er i hvert fald piv forkert :D


Svar #6
30. november 2009 af jeanette1993 (Slettet)

Haha okay, men tak anyways :D

Nu har jeg forstået opgaven, jeg skriver den bare ikke ind, fordi jeg gerne vil have min lærer skal se hvad jeg ikke kan finde ud af (: men skriver det ind i mit hæfte, så hvis der kommer et spørgsmål til prøven, så kan jeg det (;


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.