Matematik

Tangentligning i punkt

22. november 2009 af hjælpmig! (Slettet)

En funktion f er givet ved f(x) = x^3+x^2-5x+3

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (3,f(3)).

Jeg ved at jeg skal bruge formlen y = f(x0) + f ' (x0) (x-x0)

f ' (x) = 3x2 + 2x - 5

f ' (3) = 3*32 + 2*3 - 5 = 28

f(3) = 33 + 32 - 5 * 3 + 3 = 24

Det er her jeg går i stå ..nogen der kan hjælpe?

Ifølge facit tangentligningen gi y = 28x-60 ....hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af peter lind

Formlen i 3. linie skal være y = f(x0) + f ' (x0) (x-x0) +f(x0)Hvis du sætter dine efterfølgende beregninger  ind i denne formel får du y=28(x-3) + 24


Svar #2
22. november 2009 af hjælpmig! (Slettet)

Okai tak :D


Skriv et svar til: Tangentligning i punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.