Matematik

Bestem ligning for tangent! kan ikke finde ud af den

22. november 2009 af wanted-prince (Slettet) - Niveau: B-niveau

bestem ligning for den tangent til grafen for f(x)= √x , hældingkoefficienten = 2

sæt f'(x) = 2

Jeg kan overhovedet ikke komme igang. Kan i ikke hj;lpe mig paa rette spor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af mathon

f '(x) = 1/(2√(x))


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2009 af NejTilSvampe

 √x = x1/2

(x1/2)' = (1/2)x-1/2 = 1/(2√x)     i tilfælde af at du undrede dig over hvordan #1 kom frem til det.

Men så siger du  1/(2√x) = 2   og løser for x. og du har hældningen til din tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2009 af mathon

Men så siger du 1/(2√(xo)) = 2 og løser for xo,  og du har 1. koordinaten til røringspunktet.


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangent! kan ikke finde ud af den

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.