Matematik

differentialregning

23. november 2009 af sanne000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

vi har fået denne opgave som volder mig meget besvær. Jeg ved ikke lige hvordan jeg skal starte eller hvad jeg skal gøre. Håber der er nogen der kan hjælpe mig med den her opgave for jeg er gået helt i stå. :(

bestem ved håndkraft ligningen for den tangent til grafen for funktionen f med forskift: f(x) = 2* x^2 -8 * x +1

Der har stigningstal 4. 

Hvad gør jeg ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2009 af peter lind

Hældningen af tangenten i (x, f(x) ) er f'(x) så find f'(x) og løs ligningen f'(x)=4. Tangenten i punktet (x0, f(x0) har  ligningen y=f'(x0)(x-x0) +f(x0)


Svar #2
23. november 2009 af sanne000 (Slettet)

jamen hvilke tal skal jeg sætte ind på X0 plads? alle de forskellige x'er og f(x) er er mega forvirrende,


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2009 af mathon

forarbejde:

f '(xo) = 4xo - 8 = 4
            xo - 2 = 1
            xo = 3

           f(xo) = f(3) = 2·32 - 8·3 + 1 = 18 - 24 + 1 = -5

indsættelse:
   i  
           y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)


Svar #4
23. november 2009 af sanne000 (Slettet)

hvad er det så der skal sættes ind på hvilke plads i ( x-x0) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2009 af peter lind

x er den uafhængige variable i tangentens ligning, så den skal du ikke røre. x0 er fundet af mathon i #3


Svar #6
23. november 2009 af sanne000 (Slettet)

jamen skal ligningen så bare hedde :  y = f '(xo)(x-xo) + f(xo) -  y= 4*(x-3) +(-5)?


 


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2009 af peter lind

Ja bortset fra at der ikke skal stå '-' mellem f(x0) og y


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.