Matematik

trigonometri

23. november 2009 af stiglitz (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 goddag. har svært ved at finde hjælp til forklaring af cosinus og sinus. har en formel=\cos A = \frac{b^2 + c^2 - a^2}{2 \cdot b \cdot c}

og så sidder jeg fast.

(eks) A=3 B=4 C=5. 

16 plus 25 minus 9, divideret med 2 gange 4 gange 5. så får man 32 divideret med 40.. og det giver 0,8 sådan cirka. men det er jo ikke en vinkel. er det et fixtal eller? der hopper kæden af. håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2009 af thostrup16 (Slettet)

Når du har fundet cosA, som rigtigt nok skal være mellem -1 og 1, skal du tage "the inverse" af cos. Ved ikke hvad det hedder på dansk. Knappen på lommeregneren hedder cos^-1. Så hvis du siger A=cos^-1(0.8) får du en vinkel.


Svar #2
24. november 2009 af stiglitz (Slettet)

 ja okay. men det er mere forklaringen eller måden man regner den ud på. hvad man nu skal bruge det tal til og sårn. skal helst kunne finde ud af at lave såden en opgave uden lommeregner. bare så jeg får udregningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2009 af thostrup16 (Slettet)

Du kan ikke rigtigt gøre det uden en lommeregner. Teoretisk set kan du bruge "the unit circle" til at finde vinklen, fordi 0.8 er x-koordinatet til vinklen i cirklen.


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.