Matematik

Toppunkt via f'(x)

23. november 2009 af Saddy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan ikke finde ud af den her.

Benyt f'(x) til at bestemme toppunktet for parablen med ligningen y=2x2 -4x +3.

Hvordan gør jeg det med f'(x)?

f'(x) er 4x-4.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2009 af Isomorphician

Løs: f'(x) = 0


Svar #2
23. november 2009 af Saddy (Slettet)

x=1 når f'(x)=0. Er toppunktet så (1,0)?

EDIT: Nope, det skulle ligge i (1,1) - men hvordan finder jeg y-koordinaten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2009 af Yow! (Slettet)

sætter 1 på x's plads og beregner y...


Svar #4
23. november 2009 af Saddy (Slettet)

Takker, har løst det nu


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2009 af Yow! (Slettet)

det' godt ;)


Skriv et svar til: Toppunkt via f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.