Matematik

to ligninger med to ubekendte

23. november 2009 af metalramu (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

hvordan løser jeg denne opgave?

d/m=8

d/m+18=2

jeg ved at facit er d=48 og m= 6.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2009 af peter lind

Det giver d/m = 8 = 2-18 = -16., så der er noget galt i det du skriver.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2009 af Dynin (Slettet)

#1 hvis facit skal holde så skal der nok stå d/(m+18)=2 i den sidste ligning ...

#0 start med at gange overkors i din første ligning ... dvs. d/m=8 <=>d=8m ... indsæt dette i den anden ligning

d/(m+18)=2 <=> d=2(m+18) <=> 8m=2m+36 <=>6m=36 <=>m=6 indsæt m i den første(eller anden) ligning for at bestemme d ...


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.