Matematik

Ubekendt x potens på begge sider

23. november 2009 af kallekamel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber I kan hjælpe mig med at isolere x i denne

82*6x=12*3x


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2009 af mathon

6x/3x = (12/82)

(6/3)x = (6/41)

2x = (6/41)

ln(2)·x = ln(6/41)

        = ln(6/41)/ln(2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2009 af peter lind

Det simpleste er at beregne logaritmen på begge sider af lighedstegnet. Lidt mere rafineret kan du først dele med 82*3x på begge sider af lighedstegnet


Skriv et svar til: Ubekendt x potens på begge sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.