Matematik

Førstekoordinaten til skæringspunkt

24. november 2009 af Takeo (Slettet) - Niveau: B-niveau

To funktioner er givet ved

f(x)=x+200 og g(x)=-3x+600

Hvordan bestemmer jeg første koordinaten til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Løs ligningen f(x) = g(x) dvs. x+200=3x+600


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. november 2009 af gs1905 (Slettet)

Du skal sætte de to grafer til at være lig hinanden, dvs:

x+200=-3x+600 <=> x=100

100 er dermed førstekoordinaten.


Skriv et svar til: Førstekoordinaten til skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.