Matematik

svær opgave, differential ligninger :)

24. november 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Hej :)

Ja, det er sidste opg' i min matematik, aflevering, og de 2 sidste under opg'er, i den sidste opgave er jeg ikke sikker på.

Den 2. sidste har jeg et bud på, som jeg måske tror er rigtig, men er lidt usikker.. den sidste kan jeg ikke og har behov for lidt hjælp. Den første er jeg ret sikker på er rigtig, men har markeret med pile, hvilke 2 underopg'er det er.

Håber på lidt hjælp, så jeg kan se hvordan det skal gøres.. har set på formlerne og sådan, og må indrømme jeg ikke kan se løsning.

Kh 

Vedhæftet fil: svær opgave.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad har du fået A(t) til?


Svar #2
24. november 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Hej Jerslev:)

Jeg fik den til at give;

A(t) = (10^3/0,2) + (-5000) * e^(-0,2*t)

Jeg er ikke 100 % sikker, da det er et nyt emne og ret svært ifht de andre emner vi har haft, men tror dog det korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Du kan teste det ved enten at løse differentialligningen på lommeregneren eller i hånden og se, om din A(t) er en løsning.

Anyway, du skal nu kigge på grænseværdien for t gående mod uendelig. Hvis nu t er rigtig rigtig RIGTIG stor, hvad er A(t) så?


Svar #4
24. november 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

2 sekunder, jeg tænker lige. Skriver lige om 1 min 


Svar #5
24. november 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

altså hvis vi ser i selve udtrykket,

så  (10^3/0,2)+(-5000) det går jo bare ud med hinanden. Fordi der står 5000+(-5000).

Så det jo egentlig bare 

f(x) = e^(-0,2 * t) jeg skal se på, er det rigtig forstået?..

men altså ja, altså des større t er, des mere negativ er potensen. Så hvis t er gående mod uendelig, så bliv potensen nærmest uendelig negativ.

og en uendelig negativ potens oplevet i et tal, såsom f.eks. e, det giver et tal tilnærmelsesvis nul. Er det ikke rigtigt?

Det synes jge bare ikke giver nogen mening, fordi jeg synes at når det olie der blir spildt, så burde A da blive større og større des mere tid der går?..

eller er jeg bare helt væk.. måske er det min forskrift der forkert, følte mig ellers lige sikker på den. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Argumenteret helt korrekt.

Hvad angiver A(t) fysisk set?


Svar #7
24. november 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Nej nej nej....... JEG har læst forkert hehe ups ups, så giver det mening jo :)

A(t) angiver det areal af olie som lægger sig på vandet. Det er jo klart det tynde lag synker.. eller olie er jo egentlig upolært så det burde ikke synke, men det blir nok fortyndet alligevel eller adskildt. Så arealet af det samlede stykke blir mindre.

Rigtigt?:) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Den er hurtigt fordampende. ;)


Svar #9
24. november 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

nej hvor pinligt... de tfordi jeg for ivrig... den del overså jeg vidst også.

Men hvorn så med den sidste delopgave : Ol

men tak for hjlæpen for resten. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#9: Så skal du løse differentialligningen nederst og løse for t ved A(t) = 1.


Svar #11
24. november 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

årh, jeg forstå det ikke.

Jeg forstår godt hvorfor jeg skal finde A(t) = 1. og det kan jeg godt finde ud af.

Men jeg forstår ikke at A vil være løsningen til differentialligningen.

men jeg forstår godt at differentialligningen angiver hastigheden hvormed olien forsvinder..

altså det er egentlig helt nyt det her emne, hvad mene rdu helt præcis med at "løse differentialligningen". 


Skriv et svar til: svær opgave, differential ligninger :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.